Delegacija Općine Centar položila cvijeće u povodu manifestacije „Odbrana BiH–Igman 2020“

U okviru održavanja tradicionalne manifestacije „Odbrana BiH-Igman 2020“ koja se ove godine obilježava pod motom „Ostani kući i posvjedoči“ danas su delegacije svih nivoa vlasti u BiH, predstavnici udruženja i građani odali počast i prisjetili se historijskih dana za odbranu države, te ukazali na značaj borbi na Igmanu za odbranu Sarajeva i BiH.

U ime Općine Centar cvijeće je u haremu Alipašine džamije položio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa savjetnikom Bećirom Sirovinom, vijećnikom Hamdijom Hasanovićem i predsjednikom Komisije za boračka pitanja Dževadom Jusićem.

 

Organizator manifestacije je Javna ustanova „Fond memorijalna Kantona Sarajevo“, a centralni program manifestacije će biti održan danas i sutra na planini Igman.

 

Manifestacija „Odbrana BiH-Igman 2020“ ima dva cilja i to da mladim generacijama pošalje poruku da daju sve od sebe da u budućnosti rade na tome da se više nikada i nikome agresija i zlo ne ponove, te da se nikada ne zaborave najhrabriji sinovi naše domovine i svi njeni branioci, kao i časna herojska odbrana jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti