UBLAŽAVANJE POSLJEDICA IZAZVANIH POJAVOM KORONAVIRUSA

Sutra potpisivanje ugovora sa obrtnicima

U utorak, 7. jula 2020. godine u 12 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa obrtnicima sa područja općine Centar.

Naime, u okviru mjera koje provodi Općina Centar na ublažavanju posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, u rebalansu budžeta obezbijeđeno je 300.000 maraka za podršku obrtnicima.

 

Podsjećamo, javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci fizičkim licima koji obavljaju obrtničke djelatnosti na području općine Centar Sarajevo, a pogođeni su mjerama i odlukama za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom koronavirusa bio je objavljen od 15. maja do 5. juna ove godine.

 

Nakon obrade pristiglih zahtjeva utvrđeno je da njih 150 ispunjava uslove Javnog poziva.

 

U skladu sa instrukcijama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, potpisivanju ugovora prisustvovat će petnaest obrtnika.

 

Planirano je da se ugovori sa preostalih 135 obrtnika potpišu u srijedu i četvrtak, 8. i 9. jula ove godine u prostorijama Mjesne zajednice „Marijin Dvor“ (Dolina 7) u periodu od 9 do 14 sati, uz poštivanje svih preporuka i mjera.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti