U Foto galeriji Jelićeva izložba „Duša Srebrenice“

U petak, 10. jula 2020. godine u 20 sati u Foto galeriji Jelićeva bit će upriličeno otvaranje izložbe „Duša Srebrenice“ priznatog bosanskohercegovačkog fotografa i fotoreportera Midhata Poturovića.
U Foto galeriji Jelićeva izložba „Duša Srebrenice“

Duša Srebrenice je puna neprespavanih noći, tišine, jecaja, tuge, bola, patnje, nade, hrabrosti, snage, borbe, prkosa i dostojanstva, naveli su iz Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ u okviru koje djeluje i Foto galerija.

 

-Sve fotografije su nastale u poslijeratnom periodu, jer pripadam generaciji koja je tokom rata bila dijete. Preživjeli smo rat, naslijedili tešku i bolnu prošlost koja nas obavezuje da gradimo bolju budućnost. Zbog toga je jako važno kakav je naš odnos prema prošlosti. Veoma je bitno preuzeti odgovornost za sve što se događa oko nas i u našem društvu. Moramo svakodnevno da gradimo i čuvamo mir, otvoreno pričamo o prošlosti kako se stvari ne bi ponavljale u budućnosti. Sve dok smo okruženi nepravdom, nemamo pravo okretati glavu ili zatvarati oči kako bi se štitili od bilo koje tragedije koja se dešava oko nas, istakao je Poturović.

 

Izložba „Duša Srebrenice“ će biti otvorena do 10. augusta 2020. godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti