Pomoć Općine Centar projektima održivog povratka u Srebrenicu

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa Karolinom Karačić, predsjedavajućom Općinskog vijeća i saradnicima posjetio Srebrenicu. Delegacija Općine Centar je položila cvijeće i odala počast ubijenim u genocidu u Srebrenici, a zatim se susreo i sa predstavnicima Memorijalnog centra u Potočarima.

Sa predsjednikom Upravnog odbora Memorijalnog centra Ševketom Hafizovićem načelnik Ajnadžić je potpisao ugovor prema kojem se iz budžeta Općine Centar za rekonstrukciju i sanaciju objekata u kompleksu Memorijalnog centra izdvaja 15 hiljada maraka.

 

U ime Opštine Srebrenica sa načelnikom Ajnadžićem ugovor o donaciji 30 hiljada maraka za finansiranje putne komunikacije Sase-Dimići-Stožersko potpisao je Hamdija Fejzić.

 

Fejzić se ovom prilikom zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću.

 

-Općina Centar nam pomaže već godinama u realizaciji infrastrukturnih projekata koji olakšavaju život bošnjačkim porodicama povratnicima i koji podržavaju održivi povratak, naglasio je Fejzić.

 

Također, ovom prilikom je sa Šefki Kariću uručena odluka kojom se Opštini Bratunac izdvajaju sredstva za finansiranje putnih komunikacija na dionici Bratunac-Suha.

 

Općina Centar godinama pomaže Udruženje pokret „Majke enklave Srebrenica i Žepa“, a ovom prilikom je sa Munirom Subašić, predsjednicom Udruženja potpisan protokol kojim se iz budžeta Općine izdvaja 4.000 KM.

 

Koordinatoru edukativnog centra Nova Kasaba koji pohađa 130 učenika povratničke populacije Muhizinu Omeroviću uručen je ugovor na iznos od pet hiljada maraka, a sredstva će biti iskorištena za nabavku informatičke opreme.

 

Ovom prilikom je povratniku u Bratunac Bahrudinu Avdiću uručena donacija od 4.000 KM.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio kako će Općina Centar i ubuduće podržavati povratnike u Srebrenicu i projekte koji su u njihovom interesu.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti