Započela treća faza obnove saobraćajnice u Ulici Patriotske lige

Tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme „Bosman“ su započeli sa radovima na rekonstrukciji dijela saobraćajnice u Ulici „Patriotske lige“.

Naime, riječ je o trećoj fazi projekta rekonstrukcije ove saobraćajnice od trolejbuske okretaljke kod Pionirske do raskrsnice sa Ulicom Betanija, odnosno skretanja za Pedijatrijsku kliniku KCUS-a.

 

Radovi na prvoj fazi, koja podrazumijeva dionicu od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“ završeni su prošle godine. Sredinom maja ove godine okončani su i radovi  na drugoj fazi koja podrazumijeva dionicu od pijace „Ciglane“ do trolejbuske okretaljke Jezero.

 

Radovi na posljednjoj fazi započeli su jučer, a ukoliko dozvole vremenske prilike trebali bi biti završeni do kraja mjeseca.

 

Projekat rekonstrukcije kompletne Ulice Patriotske lige, ukupne dužine od 2.430 metara, iznosi gotovo 740.000 KM, a finansijska sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar. Za nadzor projekta je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, dok je glavni projekat uradila projektantska firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti