Sutra počinje dodjela 560 plastenika

U srijedu, 1. jula 2020. godine u 12 sati u prostorijama Rekreativno-zabavnog centra i zoo vrta „Pionirska dolina“ (Patriotske lige 58) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa poljoprivrednicima sa područja središnje sarajevske općine o dodjeli plastenika.
Sutra počinje dodjela 560 plastenika

Na javni poziv za dodjelu plastenika, koji je oglašen sredinom aprila ove godine i koji je bio otvoren mjesec dana, pristiglo je 572 zahtjeva, od čega je nakon obrade utvrđeno da 560 zahtjeva ispunjava propisane uslove javnim pozivom.

 

U skladu sa instrukcijama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, potpisivanju ugovora prisustvovat će dvadeset poljoprivrednika, a preostali ugovori će se potpisivati naknadno.

 

Nakon provedene procedure javnih nabavki za odabir firme koja će isporučiti plastenike odabran je konzorcij firmi Opšta zadruga „BIOS“ iz Visokog i „ITC“ d.o.o. Zenica koji će u toku sutrašnjeg dana započeti montažu plastenika. Planirano je da predstavnici Općine nakon potpisivanja ugovora obiđu jednu od lokacija na kojoj će se vršiti montaža plastenika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti