Uskoro kreće realizacija projekta „Kucaju na vrata zaboravljeni asovi“

Općina Centar Sarajevo, Grad Sarajevo i Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ realiziraju projekat „Kucaju na vrata zaboravljeni asovi“ u okviru kojeg će mališani trenirati košarku i borilačke sportove sa istaknutim bosanskohercegovačkim sportistima.

Memorandum o međusobnoj saradnji između navedenih ustanova prošle sedmice su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka i direktorica JU „Centar za sport i rekreaciju“ Sabina Špago.

 

U skladu sa potpisanim Memorandumom Grad Sarajevo je, između ostalog, imao obavezu da nabavi opremu za trenažni proces, JU „Centar za sport i rekreaciju“ da ustupi prostor, a Općina Centar da plati naknadu za prostor koji će se koristiti u svrhu realizacije projekta.

 

S tim u vezi, danas je u prostorijama Centra za sport i rekreaciju upriličena primopredaja opreme koju je za potrebe realizacije projekta nabavila Gradska uprava Grada Sarajeva. Primopredaji su u ime Općine prisustvovali načelnik Ajnadžić i saradnici, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić i njen zamjenik Sulejman Haljevac, u ime Grada dogradonačelnik Ivica Šarić, a u ime JU „Centar za sport i rekreaciju“ direktorica Špago.

 

Cilj projekta je holistički pristup djeci, odnosno odgoj djece sa pravilnim pristupom usvajanja i primjeni znanja i vještina te animiranje i angažman pojedinaca odnosno trenera koje odlikuje bogato sportsko znanje, te konkretno radno iskustvo u radu sa mališanima.

 

Planirano je da aktivnosti traju dvanaest mjeseci počev od 1. jula kada su u pitanju borilački sportovi, te od 1. septembra kada je u pitanju košarka.

 

Treninge borilačkih sportova će voditi Armin Jejna i Armin Čengić, a treninge košarke Damir A. Mirković i Vesna Bajkuša.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti