Finansijska podrška Općini Ilijaš za sanaciju putne komunikacije

Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar je, na nalog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, provela proceduru dodjele finansijskih sredstava za finansiranje sanacije putnih komunikacija na području Mjesne zajednice „Kamenica“ koja administrativno pripada Općini Ilijaš.

 

Sredstva u iznosu od 20.000 KM, izdvojena sa ekonomskog koda „Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“, biće utrošena za sanaciju putne komunikacije i obezbjeđenje alternativnih prilaza i evakuacije iz zaštićenog područja Bijambare.


Tim povodom je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli pomenutih finansijskih sredstava. Kao krajnji korisnik granta ugovor je u ime Općine Ilijaš potpisao načelnik Akif Fazlić koji se ovom prilikom zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na dosadašnjoj svesrdnoj podršci.


-Sanacija putnih komunikacija u MZ Kamenica će, osim za evakuaciju ljudi i materijalnih dobara iz zaštićenog područja Bijambara i MZ Kamenica tokom prirodnih nesreća, služiti i stanovnicima Crne Rijeke za lakši i bolji pristup poljoprivrednim parcelama. Na osnovu ovog ugovora mi ćemo provesti potrebne procedure javnih nabavki i očekujem da realizacija projekta počne za dva mjeseca i nadam se da ćemo ovaj projekat završiti sredinom jeseni ove godine. Općina Ilijaš također će učestvovati u finansiranju projekta čija realizacija je procijenjena na 35.000 KM, objasnio je Fazlić prilikom potpisivanja ugovora kojeg je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao nešto ranije, dok je u ime Centra ugovor uručila Mirsada Lingo, sekretar Općine Centar. Potpisivanju  ugovora je također prisustvovao i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti