Odata počast ubijenim borcima na Skakavcu

U organizaciji JOB „Unija veterana općine Centar“, kod spomen-česme na lokalnom putu Nahorevo-Skakavac, položeno je cvijeće i odata počast za osam ubijenih pripadnika Armije RBiH koje su u junu 1992. godine agresorske snage zarobile i pogubile na putu prema Skakavcu, gdje su pronađena njihova spaljena tijela.

Uz članove porodica žrtava, komšija i predstavnika boračkih organizacija, obilježavanju 28. godišnjice ovog svirepog zločina, u ime Općine Centar, prisustvovali su savjetnik načelnika Bećir Sirovina, vijećnik Velija Katica i predsjednik Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja Dževad Jusić.

 

Savjetnik Sirovina je u ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića i svoje lično ime pozdravio prisutne i istaknuo važnost čuvanja sjećanja na one koji su dali svoje živote za našu slobodu.

 

-Moramo da budemo i ostanemo prije svega dobre komšije i graditelji naše domovine. Treba da se sjećamo i nikada ne zaboravimo naše heroje, naglasio je Sirovina.

 

Riječi zahvale Općini Centar za dugogodišnju podršku u obilježavanju ovakvih i ostalih godišnjica na mjestima stradanja pripadnika Armije RBiH je uputio Salko Pandžić, predsjednik mjesnog odbora JOB „Unija veterana općine Centar“.

 

–Na ovaj način želimo sačuvati istinu od zaborava kako se ovako nešto nikada i nikome ne ponovi. Tokom proteklog rata agresor je počinio velike zločine i ljudi koji su ovo napravili još nisu procesuirani. Dok smo živi moramo istrajati na istini i doprinijeti da zločinci odgovaraju pred zakonom i narodom, kazao je Pandžić.

 

Među mučki ubijenima stanovnicima Nahoreva pet je članova porodice Pandžić: Džulaga, Hamid, Sanel, Esad, Ahmed, kao i Ramiz Smajlović, Mustafa Kožljak i Sejo Gljiva.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti