Učenici petog razreda OŠ „Vladislav Skarić“ obilježili kraj školske godine

Završetak školske godine učenici petog razreda Osnovne škole „Vladislav Skarić“ obilježili su „zaključavanjem prijateljstva i ljubavi“ na Eiffelovom mostu.

Obilježavanju su u ime Općine Centar prisustvovale pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić i saradnica Elma Sultanić.

Osnovni simbol mosta je spajanje, prevazilaženje razlika, pa kad se tome još doda i simbolika katanca, poruka je jasna - ljubav i prijateljstvo nemaju rok trajanja.

Fazlić je čestitala učenicima na završetku školske godine i postignutim rezultatima, te im poželjela sreću u budućem školovanju.

-Znanje je ono što vam niko nikada ne može oduzeti, a iskreno se nadam da ćete se truditi da i u budućnosti stičete nova znanja i vještine. Općina Centar kao odgovorna društvena zajednica će vam, kao i do sada, biti snažna podrška u obrazovnom procesu, poručila je Fazlić.

Učiteljica Mujesira Hajdarević koja je došla na ideju da sa učenicima na simboličan način obilježi završetak školske godine istakla je da želi da je učenici pamte.

-Školske klupe sa svojim učenicima dijelim od 1989. godine. Svaki odlazak učiteljice djeca pamte, a moja želja je da učenici zapamte završetak petog razreda po nekoj svijetloj kapljici u moru ovih nesretnih dešavanja. Odlučila sam da učenicima priredim iznenađenje u ovom vremenu koje je posebno po svojoj težini, pojasnila je Hajdarević.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti