Sanacija stepeništa i pristupne staze u Bolničkoj ulici

U toku je realizacija projekta sanacije stepeništa i pješačke staze kod stambenog objekta u Bolničkoj ulici kod broja 50.

Projekat finansira Općina Centar, za izvođača radova je odabrana građevinska firma „Sela“, a za nadzor ovog projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Na ovoj lokaciji je do sada urađena obnova pristupnih stepeništa koja povezuju Bolničku ulicu i ovaj stambeni objekat i u toku su radovi na obnovi prilazne staze što podrazumijeva betoniranje i oblaganje kulir pločama. Ovdje je također urađena i sanacija postojeće rukohvatne ograde.

 

Osim ovog projekta na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar, radnici pomenute građevinske firme su tokom proteklog perioda završili sa projektima sanacije stepeništa i pješačkih staza, te obnove rukohvatnih ograda na sljedećim lokacijama: Nahorevska b.b., Višnjik 31, Ismeta Mujezinovića između brojeva 27 i 40, Husrefa Redžića 5, te je završena sanacija pješačke staze ispred Pozorišta mladih, kao i ugradnja hidrauličnih stubova za zabranu nepropisnog parkiranja na Pozorišnom trgu-Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

 

Od planiranih projekata sanacije stepeništa, pješačkih staza i rukohvatnih ograda tokom narednog perioda radovi su predviđeni na sljedećim lokacijama: Hasana Sušića 7-9 i 27-29, Jovana Bijelića preko puta broja 4, spoj ulica Hasana Sušića i Hamze Orlovića 11, kao i izgradnja stepeništa koje će povezivati Ulicu 105. motorizovane brigade i plato na kojem je smješteno spomen-obilježje „Mala kula“ na Grdonju.

 

Sveukupna vrijednost navedenih projekata iznosi 296.368 KM, a sredstva je Općina Centar obezbijedila u svom budžetu. Krajnji rok za završetak navedenih projekata je, prema odredbama potpisanog ugovora, do kraja ove kalendarske godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti