Općina izdala rješenje za uklanjanje još jednog objekta na trasi Prve transverzale

S obzirom na interes medija u vezi sa aktivnostima Općine na realizaciji projekta izgradnje Prve transverzale, kao najvažnijeg i najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Kantonu Sarajevo Općina Centar redovno u kontinuitetu putem saopštenja za javnost koje dostavlja svim medijima i općinske web stranice informiše javnost o aktuelnim odlukama nadležnih općinskih organa i službi.
Općina izdala rješenje za uklanjanje još jednog objekta na trasi Prve transverzale

U tom smislu općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, s obzirom da realizacija projekta Prve transverzale predstavlja najviši prioritet ove Općine, po zahtjevu Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo-Direkcije za puteve KS, zaprimljenog u Službi za urbanizam i zaštitu okoliša 28. aprila 2020. godine, već sljedećeg dana, dakle 29. aprila i u najkraćem roku, donio je rješenje kojim se odobrava Kantonu Sarajevo uklanjanje građevine u ulici Halida Kajtaza 2 i 4 zbog privođenja zemljišta krajnjoj namjeni.

Treba reći da se radi o stambenom objektu koji je u cjelini podijeljen po vertikali, a u kojem se nalaze dvije stambene jedinice.

Želimo također naglasiti da su do danas svi podneseni zahtjevi Kantona Sarajevo za izdavanje odobrenja za uklanjanje građevina na trasi Prve transverzale pozitivno riješeni.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti