Počinje obilježavanje Dana Općine Centar

U subotu 2. maja počinju Dani Općine Centar koji će trajati sve do 9. maja 2020. godine.

S obzirom na pandemiju koronavirusa, te mjere ograničenja, ovogodišnji Dani Općine Centar će biti obilježeni u skladu sa trenutnom situacijom i uz poštivanje svih mjera koje su izrekli nadležni.

 

Tako će u subotu 2. maja u 12 sati putem facebook stranica Općine Centar Sarajevo i Javne ustanove Centar kulture i mladih premijerno biti izvedena muzička numera posvećena obilježavanju Dana Općine Centar, ali i 55. godišnjice JU Centar kulture i mladih.

 

U nedjelju 3. maja u 20.30 sati putem facebook stranica će biti održan koncert „Noć sevdaha u znak sjećanja na Safeta Isovića“.

 

Polaganje cvijeća u ponedjeljak 4. maja počinje na Kovačima u 9 sati, a u 10 sati putem društvenih mreža će biti pročitani najbolji literarni radovi učenika osnovnih škola na temu „Moja općina Centar“.

U 12 sati je planirano ozvaničenje završetka uređenja ambulante u Bolničkoj ulici.

 

U utorak 5. maja planirano je polaganje cvijeća na spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a u 12 sati ozvaničenje završetka izgradnje igrališta na Soukbunaru.

U 18 sati je putem društvenih mreža planirana online predstava za djecu „Trnoružica“, a u 20.30 sati „Zlatna jabuka“.

 

Ozvaničenje završetka uređenja parka Svjetlosti je predviđeno u srijedu u 11 sati, a u 20.30 sati online predstava „Luda kuća“.

 

U četvrtak u 10 sati planiran je defile old timera i bikera, a u 11 sati otvaranje vrtića Razigrani dani.

 

Obilježavanje Dana mladih, 8. maja planirano je sadnjom drveta u 10 sati ispred Općine, dok je u 11 sati predviđeno puštanje druge linije kosog lifta na Ciglanama. U 13 sati je predviđeno proglašenje najboljih fotografija na konkursu, te uručenje nagrada.

 

U subotu 9. maja je planiran festival ulične glazbe sa početkom u 12 sati. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti