Dodatne olakšice Općine Centar mladim poduzetnicima

U decembru prošle godine načelnik Ajnadžić je sa 21 mladim poduzetnikom potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za samozapošljavanje mladih sa Centra.
Dodatne olakšice Općine Centar mladim poduzetnicima

Za ovu namjenu je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila iznos od gotovo 190.000 KM. Obaveza potpisnika ugovora je bila da u roku od 90 dana dostave finansijski izvještaj sa pratećom dokumentacijom nadležnoj općinskoj službi.

 

S obzirom na nastalu situaciju, a u skladu sa usvojenim mjerama za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, svjestan da osim najveće ugroženosti ljudskih života drugi na udaru je privreda posebno mali start up biznisi koji su tek trebali da dobiju svoj zamah, je  donio odluku koju će provesti putem Službe za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar.

 

Radi se o tome da ovu obavezu malih privrednika da se rokovi za dostavu izvještaja pomjeraju za šest mjeseci. Ovo je samo od nekih konkretnih koraka kojim općinski načelnik u saradnji sa Općinskim vijećem Centar želi pomoći privrednicima u domenu svojih nadležnosti.

 

Putem općinske web stranice: www. centar.ba, Služba za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar će na vrijeme obavijestiti građane, privredne subjekte i nosioce start up biznisa o daljnjim mjerama i aktivnostima.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti