Štićenicima Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka uručene zaštitne maske i rukavice

Već nekoliko godina zaredom Općina Centar iz svog budžeta izdvaja finansijska sredstva za potrebe Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka, smještene u krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

S obzirom na pandemiju koronavirusa i nastojanja da se spriječi širenje zaraze, Općina Centar je predstavnicima Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ donirala višekratne zaštitne maske i rukavice, te higijenske potrepštine.

 

Načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u razgovoru sa projekt menadžerom Fikretom Kubatom istakao da Općina Centar stoji na raspolaganju Udruženju.

 

-Roditeljska kuća je jedan od najboljih i najhumanijih projekata koji je realizovan tokom proteklog perioda i ponosan sam jer je Općina Centar bila dio projekta. Želim da pohvalim predstavnike Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ koji ulažu velike napore da projekat uspješno funkcioniše. Ovo je jedan u nizu projekata podrške u kojima Općina Centar vrlo rado učestvuje i sigurno da ćemo u narednom periodu na različite načine nastaviti pomagati da Roditeljska kuća funkcioniše na najbolji način kako bismo napravili što bolje uslove za roditelje i djecu koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici na Jezeru, naveo je Ajnadžić.

 

Riječi zahvalnosti Općini Centar za donaciju uputio je Kubat koji je kazao kako će paketi koji se pripremaju za štićenike i porodice biti obogaćeni maskama i rukavicama koje im je donirala Općina.

 

-Mi smo pripremili preko 50 paketa za naše štićenike, odnosno roditelje. Zahvaljujući Općini Centar u njima se sada nalaze i maske i rukavice, ali i dodatne higijenske potrepštine. Hvala Općini koja nas ni u ovakvim situacijama nije zaboravila. Podrška i pažnja koju nam pruža ova lokalna zajednica je od velikog značaja, naglasio je Kubat.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti