Protestno pismo povodom neistinitog informisanja javnosti

Općina Centar nije nadležna za rješavanje deponije u Ulici Džemila Krvavca

Općina Centar nije nadležna za rješavanje deponije u Ulici Džemila Krvavca



Poštovani,

povodom priloga koji je 2. aprila 2020. godine emitovan u otvorenom programu Televizije Sarajevo, a u vezi sa problematikom odlaganja otpada u Ulici Džemila Krvavca, izražavamo protest zbog načina na koji je Općina Centar dovedena u kontekst sa ovim slučajem.

Prilog smatramo veoma tendencioznim s obzirom da je u nekoliko navrata u ovom slučaju umjesto stvarno nadležnih pomenuta Općina Centar, te Vas ovim putem radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti želimo upoznati da su predmetni objekat i dvorište u privatnom vlasništvu, te da Općina nema nadležnost za rješavanje ovog i sličnih slučajeva higijenskog i mogućeg epidemiološkog karaktera.

Pored navedenog, izražavamo iskreno žaljenje što u ovom slučaju, nadamo se nenamjerno, nisu ispoštovani osnovni postulati novinarstva i objektivnog izvještavanja, a to je da se sasluša i druga strana zbog čega je prilog umjesto profesionalnog sveden na amaterski nivo.

 

Da ste imali namjeru uraditi drugačije kontaktirali biste Općinu Centar, koja bi u svrhu objektivnog informisanja, kao i uvijek do sada, delegirala predstavnika koji bi dao izjavu u vezi sa navedenim problemom.   
05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti