Aprilski upisni rok za prvačiće prilagođen vanrednoj situaciji

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je odlučilo da aprilski upisni rok neće biti odgođen s obzirom na vanrednu situaciju zbog koronavirusa.
Aprilski upisni rok za prvačiće prilagođen vanrednoj situaciji

Za djecu koja školske godine 2020./2021. trebaju krenuti u prvi razred osnovnog obrazovanja prvi upisni rok će trajati od 1. do 30. aprila ove godine. Roditelji/staratelji mogu sve relevantne podatke o upisu prvačića pronaći na internet stranici pomenutog Ministarstva ili na stranicama osnovnih škola u Kantonu Sarajevo gdje planiraju upisati svoje dijete.

 

Prijavljivanje djece će biti obavljano elektronskim putem, dostavljanjem popunjenog prijavnog obrasca na e-mail ili putem pošte na adresu škole. Potrebna dokumentacija prilikom upisa djeteta u prvi razred osnovne škole, poput izvoda iz matične knjige rođenih, ljekarskog uvjerenja o psihofizičkom stanju djeteta za upis u školu i zdravstvenom statusu i uvjerenja/certifikat o pohađanju obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak u školu, roditelji će dostaviti naknadno.

 

O terminima dostavljanja navedene dokumentacije i testiranja roditelji/staratelji će biti blagovremeno obaviješteni putem internet stranice Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (https://mon.ks.gov.ba/) ili internet stranice škola u KS kao i putem telefona. Školskim obveznikom smatra se dijete koje je do 1. marta tekuće godine navršilo pet i po godina života.

 

Drugi upisni rok u prvi razred za mališane će biti obavljen u augustu ove godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti