VOLONTERI SVAKODNEVNO NA TERENU

Preko 500 penzionera dobilo pomoć Općine Centar

Nakon što su po nalogu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića iz budžeta Općine Centar izdvojena sredstva i nabavljeni paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapun i šampon, predstavnici Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti zajedno sa aktivistima Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar i volonterima svakodnevno obilaze teren i na kućnu adresu dostavljaju higijenske pakete za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

-Do današnjeg dana posjetili smo preko 500 penzionera koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“. Svakodnevno zaprimamo veliki broj poziva građana i nastojimo odgovoriti na njih i pomoći ljudima kojima je to neophodno. Osim podjele higijenskih paketa za najugroženije kategorije stanovnika svakodnevno licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih domova nastojimo pomoći i u nabavci neophodnih potrepština, ističu iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

 

Ovim putem želimo još jednom upoznati javnost da je Općina Centar obezbijedila pomoć za socijalno najugroženije penzionere. Penzioneri koji su materijalno situirani, a koji zbog mjera zabrane kretanja i zdravstvenog stanja ne mogu izlaziti iz svojih domova, mogu se obratiti na navedene brojeve telefona i zatražiti da volonteri za njihova sredstva obave neophodne kupovine i nabavke.

 

Brojevi na koji se građani Općine Centar mogu obratiti su: 033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010.

 

Također, na teniskim terenima na Koševu postavljen je stacionar gdje uposlenici Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih Općine Centar na brojeve telefona 062-022-032 primaju zahtjeve za pomoć.

 

Ovim putem još jednom upućujemo apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu volontere koji će za njih obaviti neophodni posao.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti