Općina Centar prati stanje na terenu i poduzima potrebne mjere u cilju sprječavanja širenja koronavirusa

Danas je u velikoj sali Općine Centar održana hitna sjednica kolegija Općinskog vijeća Centar koju je vodila predsjedavajuća Karolina Karačić.

U toku sjednice načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite prezentirao je mjere koje je u proteklom periodu provela Općina Centar na prevenciji širenja bolesti izazvane koronavirusom.

 

-U proteklih nekoliko dana donirali smo sredstva Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ za nabavku respiratora. U toku je nabavka termalnih kamera, zaštitne medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova. Obezbijedili smo dva kontejnera za trijažu koji su postavljeni ispred Doma zdravlja Vrazova, a nabavljamo i vozilo za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Preko 500 penzionera koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija, dobili su higijenske pakete Općine Centar. Jučer smo Narodnoj kuhinji „Stari Grad“ donirali 22 hiljade KM za nabavku paketa socijalno ugroženom stanovništvu na području općine Centar Sarajevo. Ulažemo maksimalne napore da zaštitimo naše građane, pojasnio je Ajnadžić.

 

Predstavnici Klubova političkih stranaka koje participiraju u radu Općinskog vijeća dali su svoje prijedloge i sugestije za uvođenje dodatnih mjera i aktivnosti na zaštiti stanovnika i sprječavanju širenja bolesti izazvane koronavirusom.

 

Općinsko vijeće Centar će na osnovu zaključka sa hitne sjednice kolegija u ponedjeljak 30. marta 2020. godine usvojiti privremenu Odluku o načinu održavanja elektronskih sjednica Općinskog vijeća.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti