Ajnadžić posjetio mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ i „Betanija-Šip“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić svakodnevno je u kontaktu sa predstavnicima svih mjesnih zajednica na području ove lokalne zajednice, a u cilju poduzimanja svih neophodnih aktivnosti i mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Zajedno sa saradnicima Ajnadžić je posjetio mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ i „Betanija-Šip“.

 

-U budžetu su izdvojena sredstva i nabavljeni higijenski paketi koje aktivisti Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar i volonteri svakodnevno dostavljaju na kućnu adresu za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija. Naša namjera je da proširimo ovu pomoć. U ovakvim trenucima moramo raditi svi zajedno, učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo i sebe i druge, poručio je  Ajnadžić.

 

Ajnadžić je naglasio da je Općina Centar obezbijedila pomoć za socijalno najugroženije penzionere.

 

Penzioneri koji su materijalno situirani, a koji zbog mjera zabrane kretanja i zdravstvenog stanja ne mogu izlaziti iz svojih domova, mogu se obratiti na navedene brojeve telefona i zatražiti da volonteri za njihova sredstva obave neophodne kupovine i nabavke.

 

Pored brojeva telefona na koji se građani mogu obratiti (033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010), na teniskim terenima na Koševu je formiran stacionar gdje uposlenici Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih Općine Centar na brojeve telefona 062-022-032 primaju zahtjeve za pomoć.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti