Općina angažovala građevinsku firmu za izgradnju pristupnog puta

Intenzivni radovi na uređenju izolatorija na Građevinskom fakultetu

Nakon što je Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donio naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, jutros je započelo uređenje i opremanje ovog prostora.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima obišao je danas lokalitet budućeg izolatorija sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebijom Izetbegović.

 

Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu „Bosman“ koja već izvodi radove na izgradnji pristupnog puta, a obezbijedila je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija.

 

-Prošle sedmice KCUS-u smo prebacili sredstva za nabavku respiratora, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Do kraja sedmice Općina će nabaviti i medicinsko vozilo za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice, istakao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti