Za video nadzor u školama Općina Centar izdvojila 15.000 maraka

Općina Centar Sarajevo nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom ulaganja u poboljšanje nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. S obzirom da je sigurnost djece jedan od prioriteta ove lokalne zajednice, Općina Centar je u budžetu za 2020. godinu izdvojila 15.000 maraka za obnovu, poboljšanje i proširenje video nadzora u osnovnim školama koje se nalaze na njenom području.

S tim u vezi, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore o realizaciji finansijskih sredstava sa direktorima deset osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji općine Centar. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

 

Na ovaj način Općina Centar želi znatno povećati stepen bezbjednosti i omogućiti prevenciju i sprečavanje eventualnih neželjenih posljedica. Realizacija projekta će olakšati rad profesorima i nastavnicima, a djeci i roditeljima obezbijediti sigurnije uslove boravka u školi.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar na svaki mogući način nastoji doprinijeti poboljšanju nastavnog procesa i uslova rada i boravka u školama.

 

-Općina Centar će nastaviti podržavati osnovne škole koje se nalaze na njenom području iako to nije naša direktna nadležnost. Obezbijeđena su značajna finansijska sredstva i u budžetu za 2020. godinu za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa i poboljšavanje uvjeta boravka i rada u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, dodao je Ajnadžić.

 

Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“ dodijeljeno je 2.714,40 KM, školi „Alija Nametak“ 2.458,17 KM, školi „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 2.000 KM, školi „Musa Ćazim Ćatić“ 1.638 KM, Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju 1.427,40 KM, školi „Hasan Kikić“ 1.230 KM, Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“ 995,67, školi „Hasan Kaimija“ 984,56, školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ 966,42 KM, dok je za školu „Nafija Sarajlić“ izdvojeno 546,39 maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti