Izgradnjom niša za kontejnere uređujemo našu okolinu i spriječavamo širenje zaraznih bolesti

S ciljem uređenja naše okoline i sprječavanja širenja zaraznih bolesti, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je dao nalog Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar da provede proceduru za početak realizacije projekta izgradnje novih niša za smještaj kontejnera na 15 lokacija u Centru.

Na osnovu ovoga je potpisan ugovor sa predstavnikom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“, čiji uposlenici su prije izvjesnog vremena započeli sa realizacijom ovog projekta, za šta je Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu izdvojila nešto više od 68.320 KM.

 

Do sada su uposlenici pomenutog komunalnog preduzeća uspjeli okončati radove na izgradnji tri niše za smještaj po pet odnosno po šest kontejnera. Prva niša je izgrađena u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama (Mjesna zajednica „Ciglane“), te kod objekta Poljoprivredne zadruge Centar na Nahorevu (Mjesna zajednica „Nahorevo“), gdje je smješteno po pet kontejnera i svaki pojedinačni projekat je koštao po 5.506 KM. Treća niša u koju je smješteno šest kontejnera je izgrađena u Ulici Muamera Omerbegovića kod broja 5. Za izgradnju ove niše izdvojen je iznos od 6.510 KM. Tokom narednog perioda planiran je nastavak ovog projekta na još 12 lokacija u Centru, a završetak radova najviše zavisi od vremenskih prilika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti