Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2020.

Općinsko vijeće Centar Sarajevo, na prijedlog Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti, raspisalo je Javni poziv i kriterije za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2020. godini.
Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2020.

Javni poziv je objavljen 6. marta 2020. godine u dnevnim listovima „Oslobođenje“ i „Dnevni avaz“ i na općinskoj web stranici www:centar.ba (rubrika Konkursi i oglasi) i ostaje otvoren 30 dana.

 

U ovoj godini se dodjeljuju sljedeća javna priznanja Općine Centar: Plaketa sa zlatnim ljiljanima (neograničen broj), Povelja sa zlatnim ljiljanima (do 3 priznanja), Zahvalnica sa zlatnim ljiljanom (do 5 priznanja), Povelja sa grbom Općine Centar (do 3 priznanja), Zahvalnica sa grbom Općine Centar (do 5 priznanja).

 

Inicijativu za dodjelu općinskih priznanja odnosno isticanje kandidature mogu podnositi građani pojedinci, udruženja građana, boračke organizacije i udruge, mjesne zajednice sa Centra, klubovi vijećnika političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću, radna tijela Općinskog vijeća i općinski načelnik.

 

Obrazac inicijative/zahtjeva se može preuzeti na info punktu Općine Centar (Mis Irbina 1) i sa općinske web stranice.

 

Za sve potrebne informacije moguće se obratiti Stručnoj službi za poslove Općinskog vijeća Centar na telefon 033/562-392.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti