Započela izgradnja sportske plohe na Soukbunaru

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su danas radove na izgradnji univerzalne sportske plohe na lokalitetu starog rezervoara u Ulici Soukbunaru između brojeva 195 i 197.

Projekat u cjelosti finansira Općina Centar, a vrijednost ugovora koji je potpisan sa izvođačem radova iznosi 70.000 maraka. Za nadzor je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Tokom dana gradilište je obišao načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima.

 

-Po okončanju realizacije ovog projekta, nekada zapušteni lokalitet starog rezervoara na Soukbunaru postat će zelena oaza za odmor, šetnju, igru i zabavu. Opredijeljeni smo da pravimo uslove za jedan sportski, odnosno zdrav život sa ciljem da naša djeca provode svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način, istakao je Ajnadžić.

 

Tokom pripremnih radova vrši se poravnavanje terena kako bi se dobila potrebna ravna površina za izgradnju igrališta.

 

Nakon brojnih inicijativa stanovnika da se lokalitet starog rezervoara na Soukbunaru uredi i stavi na raspolaganje građanima, Općina Centar je već  u proteklom periodu izgradila ciciban igralište, ogradila lokalitet, te u nekoliko navrata uređivala zelenu površinu. Krajem prošle godine realiziran je i prvi dio akcije sadnje drveća na Soukbunaru, a i danas je zasađeno 12 sadnica.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti