Započeli radovi na sanaciji oštećenih dijelova pješačke staze u Bolničkoj ulici

Krajem protekle sedmice započeli su radovi na sanaciji oštećenja duž pješačke staze u Bolničkoj ulici od Ulice Patriotske lige do Ulice Stjepana Tomića.

Izvođač radova je građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka, dok je za nadzor projekta zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Vrijednost ovih radova je oko 40.000 KM.

 

–Navedene radove na sanaciji oštećenja na trotoaru u Bolničkoj ulici radimo na osnovu ugovora o rekonstrukciji ove ulice iz prošle godine. Kako nam je ostao dio sredstava namijenjen za obnovu saobraćajnice, posao koji smo završili tokom protekle godine, uz dogovor sa investitorima projekta i nadzorom, a na osnovu potpisanog ugovora započeli smo popravku oštećenja na trotoaru u Bolničkoj ulici. Radi se o nivelaciji ulegnutih elemenata duž trotoara koje su izazvane intervencijama ili nekim prokopima, tako da moramo izvaditi elemente, zamijeniti podlogu i ponovo presložiti i zamijeniti oštećene elemente. Pošto ovdje nije moguće koristiti mehanizaciju, do kraja ovog mjeseca planiramo okončati ove radove, što će naravno najviše zavisiti od vremenskih prilika, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka.

 

Kako je navedeno, za rekonstrukciju dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige u dužini od 440 metara, te za rekonstrukciju dijela Ulice Koševo - 1. faza od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara, Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo su zajednički izdvojili 700.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti