Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike

U prostorijama Osnovne škole „Alija Nametak“ održano je općinsko takmičenje učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji učenika osmih razreda prvo mjesto osvojio je Filip Krištić iz Katoličkog školskog centra, na drugom mjestu je Adna Babačić iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, a na trećem mjestu Sara Smajić iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“. U ekipnoj konkurenciji osmih razreda prvoplasirana je škola Katolički školski centar, drugo mjesto osvojila je Osnovna škola „Isak Samokovlija“, a treće škola „Safvet-beg Bašagić“.

 

Od učenika devetih razreda, u pojedinačnoj konkurenciji, najbolji je bio Alem Karić iz Osnovne škole „Isak Samokovlija“, drugo mjesto zauzela je Una Subotić iz Katoličkog školskog centra, a treće Mona Husein također iz Katoličkog školskog centra. U ekipnoj konkurenciji učenika devetih razreda prvo mjesto je zauzela škola Katolički školski centar, drugo mjesto osvojila je Osnovna škola „Isak Samokovlija“, a treće škola „Safvet-beg Bašagić“.

 

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome, a po okončanju svih takmičenja iz znanja bit će uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

 

U ime Općine Centar takmičenju su prisustvovale Elma Sultanić i Ismeta Mameledžija-Demir iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti