Ajnadžić sa stanovnicima razgovarao o planiranim projektima na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Mjesnu zajednicu „Park-Višnjik“ gdje se susreo sa članovima Savjeta ove mjesne zajednice na čelu sa predsjednikom Stanislavom Dragojem.

Na sastanku je razgovarano o projektima i aktivnostima koje su realizirane na području ove mjesne zajednice u proteklom periodu, kao i o projektima koji su planirani za naredni period.

 

Predsjednik Dragoje je upoznao načelnika Ajnadžića sa problemima sa kojima se svakodnevno susreću, te sa zahtjevima građana sa ovog mjesnog područja.

 

-Neki od prioriteta djelovanja na području ove mjesne zajednice su sanacija saobraćajnica, uređenje zelenih površina, pristupnih staza i stepeništa, pojasnio je Dragoje.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina uložiti maksimalne napore da ispuni zahtjeve građana sa područja Mjesne zajednice „Park Višjnik“.

 

-Želim da sarađujemo i realizujemo projekte od kojih će koristi imati naši sugrađani. U proteklom periodu mnogo je realiziranih projekata na području ove mjesne zajednice. Ono što bih posebno izdvojio je opremanje 200 kvadratnih metara prostorija ambulante u Bolničkoj ulici za šta je iz općinskog budžeta izdvojeno oko 100.000 KM koje su prebačene na račun Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ koja provodi proceduru opremanja nove ambulante. S obzirom da se radovi privode kraju vrlo brzo očekujemo otvorenje novih prostorija ambulante „Višnjik“. U prošloj godini okončani su radovi na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige u dužini od 440 metara, zatim radovi na rekonstrukciji dijela Ulice Koševo - 1. faza od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara, radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice Patriotske lige, I faza, od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“, te radovi na sanaciji Ulice Stjepana Tomića. U ovoj godini nastavljamo sa sanacijom saobraćajnica Koševo, Patriotske lige, Bolnička i mnogim drugim za šta je u budžetu planiramo oko 3,6 miliona maraka. U narednih nekoliko dana planiramo započeti radove na izgradnji Europske kuće kulture i nacionalnih manjina na lokalitetu nekadašnje Austrijske, a današnjem parku Kemala Montena. Planiramo i izgradnju spomen-obilježja u parku Safet Isović kod Druge gimnazije posvećenog poginulim maloljetnim borcima Armije RBiH, a u toku je i izgradnja fontane u Parku svjetlosti koji će pješačkom stazom biti povezan sa parkom Safeta Isovića kod Druge gimnazije, pojasnio je Ajnadžić te dodao da je u ovoj godini planirana i rekonstrukcija, sanacija i izgradnja stepeništa, pješačkih staza i ograda na području ove mjesne zajednice kao i izgradnja sportske sale i ciciban igrališta.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti