Ajnadžić sa stanovnicima razgovarao o planiranim projektima na Crnom vrhu i Gorici

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Mjesnu zajednicu „Crni vrh-Gorica“ gdje se susreo sa članovima Savjeta ove mjesne zajednice na čelu sa predsjednikom Darkom Kalašem.

„Crni vrh-Gorica“ je novoformirana Mjesna zajednica nastala razdvajanjem MZ „Marijin dvor-Crni vrh“ i „Ciglane-Gorica“. Sjedište novoformirane Mjesne zajednice „Crni vrh-Gorica“ je u prostorijama nekadašnjeg Centra za mlade, odnosno u Ulici Avde Jabučice 52.

 

Predsjednik Kalaš je upoznao načelnika Ajnadžića sa problemima sa kojima se svakodnevno susreću, te sa zahtjevima građana sa ovo mjesnog područja.

 

-Smatram da je razdvajanje mjesnih zajednica jako dobar potez jer ni Ciglane ni Marijin dvor nisu izgubili ništa, a Gorica je dobila mnogo. Svjesni smo da nije moguće zadovoljiti sve zahtjeve građana u kratkom vremenskom periodu, ali smatram da je potrebno odrediti prioritete djelovanja. Neki od prioriteta su sanacija saobraćajnica, uređenje zelenih površina, pristupnih staza i stepeništa, pojasnio je Kalaš.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina uložiti maksimalne napore da ispuni zahtjeve građana sa područja Mjesne zajednice „Crni vrh-Gorica“.

 

-Želim da sarađujemo i realizujemo projekte od kojih će koristi imati naši sugrađani. Moja očekivanja od ove Mjesne zajednice i Savjeta su jako velika. Gorica je urbani prostor, ali samo formalno jer je prilično zapušteno područje. Naša želja je da se to promijeni i dok sam ja načelnik svaki pedalj općine Centar ćemo jednako tretirati. Želim da Gorica bude uredna i očišćena. Namjera nam je da ovdje gradimo nove stambene jedinice, da prostor uredimo i izgradimo „ciciban“ igrališta i sportske plohe, uredimo zelene površine. Pored svega navedenog, u ovoj godini planirana je sanacija saobraćajnica u ulicama Kranjčevićeva, Tepebašina, Gorica, Goruša, Odobašina, zatim rekonstrukcija stepeništa u ulicama Mice Todorović, Kalemova, Odobašina, Avde Jabučice, Prusačka i Halida Nazečića, kazao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti