Naredne sedmice počinje sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Jedan od prioriteta Općine Centar jeste ulaganje u sport. Mnogobrojni realizirani projekti u proteklom periodu su pokazali da središnja sarajevska Općina želi pomoći razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Naredne sedmice počinje sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta

Nakon završetka zimskog raspusta u ponedjeljak, 17. februara 2020. godine počinje realizacija sportsko animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta od 5,5 do 6 godina, a ovaj projekat dugi niz godina uspješno organizira Općina Centar u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju – javnom ustanovom čiji je osnivač.

Cilj je da se što više mališana sa područja općine Centar uključi u sportske aktivnosti gdje se kroz organizovanu nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara utiče na zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj djeteta.

 

Treninzi uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja se održavaju  u sportskim objektima FIS-a (Mis Irbina 10 i Patriotske lige 35) dva puta sedmično u jutarnjim terminima. Planirano je da svako dijete vježba dva puta sedmično po 40 minuta.

 

Na početku realizacije projekta vrši se testiranje antropometrijskih karakteristika, te motoričkih funkcionalnih sposobnosti djece.

 

Posljednjih pet godina u programu je učestvovalo 1.930 djece predškolskog uzrasta.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti