Naredne sedmice u FIS-u počinje besplatna škola gimnastike za osnovce

Nakon završetka zimskog raspusta u utorak, 11. februara nastavlja se realizacija besplatne škole gimnastike za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola sa područja općine Centar, a ovaj projekat dugi niz godina uspješno organizira Općina Centar u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju – javnom ustanovom čiji je osnivač.
Naredne sedmice u FIS-u počinje besplatna škola gimnastike za osnovce

Cilj projekta je da se učenici osnovnih škola sa područja Centra besplatno uključe u vannastavne sportske aktivnosti kako bi se putem jednostavnih motoričkih pokreta, različitih vježbi i igara uticalo na njihovo zdravlje, intelektualni i emocionalni razvoj, te spriječili deformiteti kičme do kojih može doći uslijed dugotrajnog sjedenja u školskim klupama.

 

Treninzi uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja se održavaju  u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično - utorkom i petkom u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima.

 

Za besplatnu školu gimnastike za osnovce za ovu godinu u općinskom budžetu je planirano 5.120 konvertibilnih maraka. Treninzi će biti održavani cijelu godinu osim u vrijeme ljetnog školskog raspusta.

 

Svi zainteresovani učenici sa područja Centra mogu se prijaviti putem osnovnih škola ili u Javnoj ustanovi „Centar za sport i rekreaciju“, Mis Irbina 10 (telefon 033/268-760).

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti