Obilježena dvanaesta godišnjica smrti Denisa Mrnjavca

Dvanaesta godišnjica od tragične smrti sarajevskog srednjoškolca Denisa Mrnjavca obilježena je danas polaganjem cvijeća ispred njegove fotografije na tramvajskom stajalištu „Tehnička škola“ u pravcu Ilidže.

U ime Općine Centar cvijeće su položili Osmo Babić, savjetnik načelnika dr. Nedžada Ajnadžića i vijećnik Denis Challenger.

 

Mrnjavac je bio šesnaestogodišnji dječak, učenik drugog razreda Katoličkog školskog centra u Sarajevu, koji je na putu iz škole prema kući brutalno izboden u prepunom tramvaju, kada su mu nanesene teške povrede od kojih je i preminuo 6. februara 2008. godine. Od tog dana Denis je postao sinonim za nasilje nad djecom koje se provodi na ulicama našeg grada i domovine. Vrhovni sud Federacije BiH osudio je Ademira Lelovića na 15, a Berina Talića na deset godina zatvora zbog pomaganja Nerminu Sikiriću koji je prethodno osuđen na 10 godina zatvora što je najveća kazna koja se može izreći maloljetniku.

 

Denisova majka Ana Mrnjavac kazala je da obilježavanjem godišnjice njen sin živi i da mladi iz tog događaja moraju izvući poruku.

 

-Kao i svake godine, ovo je vrlo težak period za nas, ali nažalost, ništa se ne može promijeniti, koliko god godina prošlo. Tuga, žal, bol i nevjerica. Nikad se nećemo pomiriti s njegovom smrću, a život ide dalje, kazala je Mrnjavac.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti