Promocija hraniteljstva u MZ „Bardakčije“

U prostorijama Mjesne zajednica „Bardakčije“ u ponedjeljak, 3. februara 2020. godine upriličena je promocija hraniteljstva kao najoptimalnijeg vida zbrinjavanja djece bez roditeljskog staranja.

Organizator predavanja je Mjesna zajednica „Bardakčije“, a predavanje su održali predstavnici Organizacije „Hope and Home for Children“ čiji je rad usmjeren na zamjenu domskog zbrinjavanja porodičnim rješenjima za djecu bez roditeljskog staranja.

 

Poruke sa skupa o promociji hraniteljstva su da svako dijete zaslužuje dom, krevet u tom domu, odjeću i igračke. Svako dijete želi da bude važno, voljeno, maženo i potrebno.

 

-I ranije smo realizirali različite vrste promotivnih aktivnosti u mjesnim zajednicama, ali ovo je prvi put da nas je jedna mjesna zajednica pozvala, ugostila i organizirala promotivni skup. Zahvalni smo na tome i nadamo se da ćemo i u budućnosti imati ovakve i slične aktivnosti, jer sve počiva na lokalnoj zajednici, pojasnila je Anisija Radenković, direktorica Organizacije „Hope and Home for Children“.

 

Dragana Savić već deset godina boravi u hraniteljskoj porodici i sve najvažnije faze života je prošla sa novom porodicom.

 

-Brzo sam se prilagodila, jako lijepo su me prihvatili, pomagali su mi u učenju i svim drugim aspektima života. Došla sam kao desetogodišnja djevojčica, majka mi je bila jako bolesna, ali nikada nisam bila usamljena i prepuštena sama sebi, kazala je Savić.

 

Svi koji žele djetetu bez roditeljskog staranja omogućiti život u porodičnom okruženju mogu se javiti u prostorije JU Centar za socijalni rad.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti