Obilježena četvrta godišnjica Centra za zdravo starenje

U prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar (Maršala Tita 12), danas je u prepunoj sali uz kulturni program svečano obilježena četvrta godina postojanja i rada ovog centra.

U okviru obilježavanja godišnjice rada Centra upriličena je prezentacija o dosadašnjim aktivnostima, planovima za naredni period, te izložba radova nastalih tokom proteklog perioda. Svečanost je uveličana stihovima, te vokalnim i instrumentalnim izvedbama.

 

Povodom svečanosti prisutnim članovima se obratio i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić koji je iskazao zadovoljstvo zbog uspješnog rada Centra.

 

-Sve vas pozdravljam i želim vam najviše dobrog zdravlja. Veliko mi je zadovoljstvo da ovdje osjetim jednu jako veliku sinergiju i to je ono što nas ohrabruje da radimo i dalje zajedno u ovakvoj atmosferi. Ovim putem vas obavještavam da radimo na otvaranju još dva centra za zdravo starenje, jedan na Koševu u sklopu budućeg vrtića Razigrani dani, a drugi u Pionirskoj dolini. Naš cilj je da vam obezbijedimo sve što vam je potrebno. Zadržavamo sve projekte koji su vam značajni kao što su tradicionalna druženja, izlete za najmanje 1500 penzionera, razne aktivnosti... Zahvaljujem svima koju su učestvovali i učestvuju i dalje u razvoju Centra i za sve vaše želje i potrebe stojimo vam na raspolaganju, naveo je Ajnadžić.

 

Prisutne članove pozdravila je i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.

 

-Jako mi je drago da vas vidim zdrave i sretne u ovom trenutku, želim da se u ovoj 2020. godini što više sastajemo, da svoju kreativnost pretvaramo u ove divne radove koji su izloženi i da zajedničkim trudom i radom doprinosimo razvoju Centra za zdravo starenje, naglasila je Karačić.

 

Koordinatorica Centra Varja Nikolić se zahvalila voditeljima svih sekcija, Općini Centar, donatorima i prijateljima Centra, koji su tokom protekle četiri godine nesebično pružali podršku na razne načine i time pomogli njegov rad. Nikolić je istakla da Centar broji 363 člana, od kojih je 323 uključeno u razne aktivnosti kao što su: engleski jezik, italijanski jezik, obuka rada na računaru, kineziterapija, taiChi, stolni tenis, ljekobilje, šah, igra karata, korektivna gimnastika, hor „Osmijeh“, akvarel, pastel, kreativne radionice (vez, pletenje), aluminijska folija, filcana vuna i klub kreativaca. Redovno se u Centru održavaju edukativna predavanja iz oblasti zdravstvene njege i zaštite osoba treće životne dobi, zatim hortikulture i zaštite okoliša, te drugih aktuelnih tema, organiziraju zajednički izleti...

 

-Najveća posjećenost bila je u oktobru kada je zabilježeno 1954 dolaska, a Općina Centar je obezbijedila 178 besplatnih karata za posjete raznim predstavama, istakla je Nikolić i uručila zahvalnice svima koji su doprinijeli razvoju Centra.

 

Među prvima zahvalnicu za „Podršku radu i aktivnostima Centra“ dobio je načelnik Ajnadžić, a zatim i predsjedavajuća Karačić za „Doprinos i rad Centra“.

 

Pored velikog broja članova svečanosti su prisustvovali i savjetnik načelnika Osmo Babić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić, te vijećnik Ahmed Gerin.

 

Podsjećamo Centar za zdravo starenje otvoren na području općine Centar počeo je sa radom 18. januara 2016. godine, u čije uređenje i opremanje je Općina uložila pola miliona konvertibilnih maraka.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti