Općinsko vijeće Centar održalo 47. redovnu sjednicu

Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je 47. redovnu sjednicu u ponedjeljak, 16. decembra 2019. godine. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.

Usvojena odluka o pristupanju izradi izmjena RP „Jagomir II“

Vijeće je usvojilo Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Jagomir II“ objekti kolektivnog stanovanja na građevinskim parcelama „3“, „10“ i „11“ i izgradnja saobraćajnice.

Na zahtjev investitora BH Bauunternehmungs d.o.o. Sarajevo i Vektor integra d.o.o. Sarajevo, Općinski načelnik je inicirao Izmjene dopune RP-a ”Jagomir II”- koja bi se odnosila na objekte kolektivnog stanovanja na građevinskim parcelama „3“, „10“ i „11“ kao i izgradnju saobraćajnice. Cilj izrade Izmjena i dopuna je stvaranje planskog preduvjeta za:

- povećanje planirane spratnosti objekata kolektivnog stanovanja na parceli „3“ ,

- legalizaciju izvedenih radova na izgradnji saobraćajnice sa parking prostorom ispred objekata kolektivnog stanovanja K3, K4, K5 i K6.

Utopljavanje stambenih objekata

Prijedlog odluke za utvrđivanje liste za sufinansiranje i izradu termo fasada - utopljavanje stambenih zgrada za kolektivno stanovanje dobio je podršku većine vijećnika.

Sredstva u iznosu od 228 hiljada maraka raspoređena su za utopljavanje objekata u ulicama Patriotske lige 40, Kulovića 1 i 3, La Benevolencije 14, Nahorevska 14, Radićeva 4 i Muhameda Hadžijahića 54.

Vijeće je usvojilo i zaključak da će na jednoj od narednih sjednica usvojiti dvije odluke koje će tretirati utopljavanje stambenih objekata kolektivnog i individualnog stanovanja.

Usvojen Lokalni ekološki plan

Prijedlog Lokalnog ekološkog plana dobio je potrebnu podršku većine vijećnika.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti