Reprezentacija Općine Centar osvojila 1. mjesto na takmičenju u fudbalu

Danas je u Skenderiji održano kantonalno takmičenje u fudbalu i odbojci za osnovne škole pod nazivom ''Školski sport u Kantonu Sarajevo''.

Reprezentacija Općine Centar na finalnom  takmičenju u fudbalu osvojila je prvo mjesto i kao nagradu dobila pehar za najbolju ekipu. Na ovom takmičenju učestvovale su i druge reprezentacije sa područja devet općina, a drugo mjesto osvojili su učenici Općine Stari Grad, dok je treće mjesto zauzela reprezentacija Općine Ilidža.

 

Cilj projekta je stvaranje pretpostavki za aktivnije učešće, a samim tim i bavljenje sportskim aktivnostima učenika osnovnih škola na području Kantona Sarajevo. Organizator događaja je Sportski savez Kantona Sarajevo, a projekat se realizuje uz pomoć Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo, općinskih službi za obrazovanje, kulturu i sport i službi za društvene djelatnosti, a neophodna sredstva za realizaciju projekta obezbijedilo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

 

Jedan od prioriteta Općine Centar jeste ulaganje u sport. Bavljenje sportom glavni je faktor uspješnog psihofizičkog odrastanja u životu jedne mlade osobe i upravo je to razlog zbog čega će se sport uvijek stavljati na prvo mjesto, a još veće zadovoljstvo je kada se ti sportisti vrate sa pobjedom i osmijehom na svojim licima.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti