Uručeni certifikati polaznicima škole poduzetništva Općine Centar

U sali Cinema City Sarajevo upriličena je dodjela certifikata o završenoj školi poduzetništva Općine Centar. Polaznicima škole poduzetništva certifikate su uručile saradnice iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Elma Sultanić i Ismeta Mameledžija-Demir i predsjednica Udruženja „Idea“ Suada Peštek.

Pomenutu školu, koju je realizovalo Udruženje „Idea“ pod pokroviteljstvom Općine Centar, uspješno je završilo 80 polaznika.

 

Projekat je namijenjen edukaciji mladih ljudi, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

 

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

 

Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja.

 

Prilikom dodjele certifikata Peštek se zahvalila Općini Centar bez koje, kako je istakla, ne bi bilo moguće realizirati jedan ovakav projekat.

 

-Kroz predavanja i radionice naši polaznici su dobili osnovna znanja iz poduzetništva što je vrlo značajno osobama koje planiraju pokrenuti samostalni biznis. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar što nam je i ove godine ukazala povjerenje i finansirala ovaj projekat, istakla je Peštek.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti