Nastavak podrške radu Udruženja penzionera općine Centar

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je danas i uručio zaključak kojim se odobrava isplata 4.000 KM iz općinskog budžeta za podršku radu Udruženja penzionera Općine Centar.

–Naša višegodišnja podrška radu ovog Udruženja, odnosno našim penzionerima, je samo mali znak pažnje koji možemo pružiti osobama koje su kroz cijeli svoj životni i radni vijek pomagale u napretku grada i države Bosne i Hercegovine. Također, u narednom periodu očekujemo da nam Udruženje dostavi spiskove sa podacima 20 najugroženijih članova kako bismo im na adrese mogli dostaviti pakete sa najosnovnijim životnim namirnicama. Već sada radimo i na pripremi izleta kojeg u maju naredne godine planiramo organizovati za naše penzionere. U svakom pogledu želimo biti na raspolaganju našoj najstarijoj populaciji kojoj pored najmlađih i boračke kategorije poklanjamo najviše pažnje, objasnio je Ajnadžić.

 

U ime Udruženja penzionera Općine Centar zaključak je preuzeo predsjednik izvršnog odbora Udruženja Mujo Slato, koji se zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na višegodišnjoj podršci.

 

–Sada za nas je jedan od većih problema stanje naših prostorija koje se nalaze u Ulici Ćemaluša 1 koje graniče sa štandovima na gradskoj pijaci Sirano. Upoznati smo da je u planu uređenje pijace pa stoga apelujemo da se riješi i ovaj problem koji imamo sa površinskim vodama jer su boksovi trgovaca smješteni uz vanjski zid objekta zbog čega nam voda pravi velike probleme. Općina Centar prati rad Udruženja i pomaže na mnogo načina, a ova današnja donacija je samo jedan u nizu primjera te pomoći. Sredstva koja smo danas dobili će itekako poboljšati rad Udruženja jer se finansiramo isključivo od članarine. Penzioneri su ranjiva kategorija i njima je ova podrška izuzetno značajna, kazao je Slato.

 

Današnjem potpisivanju i uručenju zaključka su također u ime Općine Centar prisustvovali i savjetnik načelnika Osmo Babić i pomoćnica načelnika Općine Centar za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti