Na Dan državnosti BiH položeno cvijeće na spomen-obilježja

Delegacije svih nivoa vlasti, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine 25. novembra 2019. godine, položile su cvijeće na gradskim spomen-obilježjima, grobljima i mezarjima i odale počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

Delegacije, u kojima su bili i predstavnici Općine Centar Sarajevo na čelu sa predsjedavajućom Vijeća Karolinom Karačić, položile su cvijeće kod Vječne vatre, a zatim na spomen-obilježje Kovači i ispred mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije RBiH, te kod Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine.

Cvijeće je položeno i na gradskim grobljima Lav, Sveti Josip, Sveti Marko i na šehidskom mezarju na pomoćnom terenu stadiona Koševo, u spomen-parku na Vracama.

U delegaciji Općine Centar, osim predsjedavajuće Karačić, bili su dopredsjedavajući Općinskog vijeća Sulejman Haljevac i Miro Lazović, vijećnici Velija Katica, Ahmed Gerin, Samir Fazlić, Nuko Grebović, Abid Jusić i Edin Šikalo, te savjetnici načelnika Mustafa Resić i Bećir Sirovina, kao i Dževad Jusić u ime Komisije za boračka pitanja.

Prilikom polaganja cvijeća i odavanja počasti poginulim braniteljima i civilnim žrtvama rata, članovi delegacija su podsjetili na historijske tekovine Prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. godine na kojem je obnovljena državnost Bosne i Hercegovine kao zajednice ravnopravnih naroda i građana i potvrđene njene historijske granice.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti