Javni satovi ponovo u općini Centar

Nakon što je nadležna Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar pribavila potrebna odobrenja i saglasnosti tokom jučerašnjeg dana završena je prva faza postavljanja javnih satova u Općini Centar.

Inicijativa je krenula od općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića koji je sa ovim satovima, kao što je slučaj u evropskim gradovima, kao urbanim mobilijarom, želio da osim uljepšavanja centralne gradske općine naši sugrađani imaju i praktičnu korist.

 

Jedan javni sat je postavljen kod mosta na Drveniji, odnosno kod zgrade Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo, dok je drugi sat postavljen kod spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima u Ulici braće Begić, odnosno preko puta Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu.

 

Nadležna općinska služba je predala zahtjev JP „Elektroprivreda BiH“ za priključenje ovih satova na javnu električnu mrežu, čime će ovi oni biti stavljeni u funkciju. Projekat postavljanja javnih satova je finansirala Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 24.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti