Finansijska podrška održavanju sportskih i sajamskih sadržaja u KSC Skenderija

U Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijski sredstava koje ova lokalna zajednica izdvaja za potrebe programskih i sajamskih projekata od značaja za Općinu, a koji se realizuju u prostorijama Kulturno sportskog centra Skenderija.

U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić koji je ukazao na značaj da se ovaj nekadašnji kulturno i privredni centar Sarajeva vrati na stare staze slave.

 

– Nama je jako bitno podržati projekte u Skenderiji, jer smo svjedoci dobrog pravca u ponovnom razvoju ovog centra, a koje poduzima uprava preduzeća zajedno sa direktorom. Tokom ove godine smo za potrebe organizacije sajamskih i projekata iz kulture koji su realizovani u KSC Skenderija izdvojili 40.000 KM, dok smo za potrebe finansijske podrške sportskim projektima ovom centru izdvojili 20.000 KM, objasnio je načelnik Ajnadžić.

 

U ime Kantonalnog javnog preduzeća Skenderija, preduzeća koje je zaduženo za upravljanjem KSC Skenderija, ugovor je potpisao direktor Amer Kapo, koji se ovom prilikom zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na finansijskoj podršci.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti