U općini Centar najbolji učenici osnovnih škola „Musa Ćazim Ćatić“ i „Nafija Sarajlić“

Danas je na otvorenom terenu FIS-a odigravanjem finalnih utakmica i proglašenjem pobjednika te uručenjem medalja okončan malonogometni turnir osnovaca sa Centra.

U ime Općine Centar, kao pokrovitelja turnira, i Javne ustanove „Centra za sport i rekreaciju“, kao organizatora takmičenja, medalje ekipama i trenerima su uručile Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti i Sabina Špago, direktorica JU „Centar za sport i rekreaciju“.

 

U odigranim utakmicama mlađih ekipa u koje spadaju učenici od petog do sedmog razreda, odigrane su utakmice i postignuti sljedeći rezultati: OŠ „Nafija Sarajlić“-„OŠ „Katolički školski centar“ 3:4; OŠ „Musa Ćazim Ćatić“- OŠ„Isak Samokovlija“ 1:0. U kategoriji starijih ekipa, učenici osmih i devetih razreda, rezultati su sljedeći: OŠ „Nafija Sarajlić“- OŠ „Hasan Kikić“ 5:0, OŠ „Safvet-beg Bašagić“-OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 0:1. U utakmicama za treće mjesto učenici su postigli sljedeće rezultate: OŠ „Nafija Sarajlić“- OŠ „Isak Samokovlija“ 3:0 (mlađi); OŠ „Hasan Kikić“ – OŠ „Safvet-beg Bašagić“ 0:1 (stariji).

 

Nakon utakmica prvog kruga i za treće mjesto učenici su odigrali finalne utakmice nakon čega je poznat konačni poredak ekipa. Učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ su pobijedili ekipu OŠ „Katoličkog školskog centra“ rezultatom 2:1 (mlađi), dok je u kategoriji starijih ekipa OŠ „Nafija Sarajlić“ pobijedila ekipu OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ rezultatom 1:0.

 

U kategoriji mlađih prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, drugo mjesto pripalo je ekipi OŠ „Katoličkog školskog centra“ dok je treća OŠ „Nafija Sarajlić“, Među ekipama starijih učenika najbolji su bili iz OŠ „Nafija Sarajlić“, drugi su OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ a treće mjesto je pripalo ekipi iz OŠ „Safvet-beg Bašagić“.

 

Tokom održavanja ovog turnira, koji je počeo 22. oktobra 2019. godine, odigrane su utakmice pet kola grupne faze ovog takmičenja iz dvije starosne kategorije, mlađi i stariji, što je kao novina uvedena od ove godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti