Nabavljeno novo terensko vozilo za potrebe civilne zaštite Općine Hadžići

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović je simboličnim uručenjem ključeva pomoćniku Službe za civilnu zašitu i mjesne zajednice Nijazu Musiću ozvaničio završetak nabavke novog terenskog vozila za potrebe pomenute službe.

Vozilo marka Toyota Hilux je koštalo 73.000 KM, od čega je dio sredstava u iznosu od 20.000 KM iz svog budžeta izdvojila Općina Centar Sarajevo, dok je ostatak obezbijedila Općina Hadžići.

 

Naime, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, krajem oktobra, tokom posjete ovoj Općini potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za pomenutu namjenu.

 

-Želimo da imamo razvijen sistem zaštite i spašavanja, a za to je prevashodno potrebna oprema i ljudstvo. Civilna zaštita je prva koja organizira, priprema i provodi zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara. Da bi obavljali ovako značajne zadatke potrebna im je i dobra oprema. Odlučili smo se za kupovinu novog terenskog vozila s obzirom da smo u našem voznom parku raspolagali sa samo jednim terenskim, jako starim i istrošenim vozilom marke Lada Niva, naglasio je načelnik Ejubović.

 

Odobrena sredstva za nabavku novog terenskog vozila su izdvojena sa ekonomskog koda „Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“ i uplaćena na račun Općine Hadžići, koja je nakon toga provela zakonsku proceduru javnih nabavki.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti