Uskoro započinje prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže za naselje Grdonj

Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje sporazuma o finansiranju radova prve faze izgradnje vodovodne mreže za potrebe naselja Grdonj.

U ime Općine Centar, kao finansijera projekta, sporazum je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić. Vrijednost prve faze ovog projekta iznosi gotovo 182.000 KM.

 

-Na zahtjev građana i Savjeta Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ ovaj projekat smo uvrstili u ovogodišnji plan izvršenja budžeta Općine Centar. Tokom planiranih radova biće postavljeno oko 480 metara novih vodovodnih cijevi.  Radi se o veoma zahtjevnom i stejnovitom terenu za koje je kao izvođač radova odabrana firma „Vodovod i kanalizacija“ koja će po završetku projekta preuzeti upravljanje ovim novim vodovodom, što je za nas kao Općinu jako bitno. Na ovaj način ćemo riješiti redovno vodosnabdijevanje stanovnika Grdonja. U budućnosti također planiramo nastaviti sa realizacijom ovakvih projekata koji imaju za cilj poboljšanje uslova života naših stanovnika, objasnio je Rašid Karamustafić, šef Odsjeka za investicije i komunalni razvoj Općine Centar.

 

U ime pomenutog Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća sporazum je potpisao direktor Enver Hadžiahmetović.

 

–Posljednja četiri mjeseca se aktivno radi na realizaciji ovog projekta. Naš stručni tim je snimio stanje na terenu i predložio Općini Centar najbolje tehničko rješenje, koje je prihvatio načelnik Ajnadžić. Naša firma je zadužena za izvođenje radova i prema odredbama potpisanog sporazuma rok za početak izvođenja radova je deset dana, dok će naše ekipe najvjerovatnije sa radovima započeti i ranije, što naravno najviše zavisi od vremenskih prilika, izjavio je Hadžiahmetović.

 

Prema odredbama potpisanog sporazuma rok za završetak navedenih radova je 90 dana od njihovog početka.

 

Današnjem potpisivanju sporazuma su u ime Općine Centar također prisustvovali savjetnik općinskog načelnika za investicije Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti