Sutra finalne utakmice malonogometnog turnira osnovaca iz Centra

Nakon uspješno odigranih pet kola grupne faze malonogometnog turnira osnovaca iz Centra u srijedu, 20. novembra 2019. godine na prostoru otvorenog terena sarajevskog FIS-a biće odigrane finalne utakmice.
Sutra finalne utakmice malonogometnog turnira osnovaca iz Centra

Ovo sportsko takmičenje, koje svake godine organizira Općina Centar, a realizira Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, počelo je 22. oktobra 2019. godine.

 

Školske ekipe bile su raspoređene u dvije takmičarske grupe – A i B.

 

Grupu A su činile ekipe sljedećih škola: „Vladislav Skarić“, „Alija Nametak“, „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Nafija Sarajlić“, „Isak Samokovlija“ i „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, a grupu B: „Musa Ćazim Ćatić“, „Hasan Kaimija“ i  „Safvet-beg Bašagić“, „Katolički školski centar“ i „Hasan Kikić“.

 

Kad je riječ o finalnim utakmicama za mlađe planirano je da ekipa OŠ „Nafija Sarajlić“ igra prvu utakmicu protiv OŠ „Katolički školski centar“ u 10 sati. Nakon toga, u 10.20 sati je planirana utakmica između ekipa osnovnih škola „Musa Ćazim Ćatić“ i „Isak Samokovlija“. Utakmica za treće mjesto mlađih ekipa će se odigrati u 11.20 sati, dok će finalna utakmica biti odigrana u 12 sati.

 

Kada je riječ o finalnim utakmicama za starije planirano je da ekipa OŠ „Nafija Sarajlić“ igra prvu utakmicu protiv OŠ „Hasan Kikić“ u 10.40. Nakon toga, u 11 sati je planirana utakmica između ekipa osnovnih škola „Safvet-beg Bašagić“ i „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“. Utakmica za treće mjesto starijih ekipa će se odigrati u 11.40, dok će finalna utakmica biti odigrana u 12.20 sati.

 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti