Općina nabavila tablete za informatičke kabinete u osnovnim školama

U nastojanjima da kvalitet nastavnog procesa, ali i uslova boravka u školama podigne na viši nivo, Općina Centar Sarajevo, iako to nije njena nadležnost, ulaže značajna sredstva.

Nakon niza realiziranih projekata koji doprinose poboljšanju nastavnog procesa, Općina Centar je u proteklom periodu provela postupak nabavke 80 tableta za informatičke kabinete u 12 osnovnih škola na području Centra. Za ovu namjenu iz budžeta Općine Centar je izdvojeno 33.662 maraka.

 

S tim u vezi, u četvrtak, 14. novembra 2019. godine u prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uručio je nabavljenu informatičku opremu direktorima osnovnih škola.

 

Direktor Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Edin Smajić pozdravio je prisutne te načelniku Ajnadžiću uručio zahvalnicu za izuzetan doprinos poboljšanju nastavnog procesa u svim školama na području Centra.

 

-Ovo je samo jedan u nizu uspješnih projekata koje realizuje Općina Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem. Osnovni cilj nabavke ovih tableta je unaprjeđenje nastavnog procesa u cjelini, poboljšanje digitalnih kompetencija i učenika i nastavnika. Općina Centar je zasigurno lokalna zajednica u Kantonu Sarajevo koja najviše ulaže u obrazovanje na čemu smo neizmjerno zahvalni, naglasio je Smajić.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

 

-Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija. Nabavka tableta je jedan od pozitivnih primjera kako da našu djecu uključimo u savremene tokove informatizacije. Sada su na potezu nastavnici informatike da znanja i vještine prenesu na učenike. Mladi trebaju razvijati informatičke kompetencije, jer je IT sektor izuzetno tražen na globalnom tržištu. Općina Centar je u proteklom periodu za osnovne škole izvršila nabavku pametnih tabli, micro bit uređaja, a prvi smo krenuli i sa projektom pametnog zvona, dodao je Ajnadžić.

 

U ime Općine Centar primopredaji opreme prisustvovali su Jasmina Fazlić i Elma Sultanić iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti te Samir Širić iz Službe za javne nabavke, zajedničke poslove i informatiku.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti