Radovi u Ulici Stjepana Tomića se odvijaju planiranom dinamikom

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa savjetnikom za investicije Mustafom Resićem i pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem obišao gradilište u Ulici Stjepana Tomića gdje su u toku radovi na rekonstrukciji ove saobraćajnice.

Vrijednost ovog projekta je 175.560 KM, a finansijska sredstva su obezbijedili Općina Centar i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

 

U dosadašnjem toku radova, koji su započeli 21. oktobra ove godine, radnici građevinske firme „Bosman“ su uspjeli podići kompletnu staru asfaltnu konstrukciju. Kako je Općina Centar, kao jedan od finansijera ovog projekta, navela u svom zahtjevu za izradu elaborata projekta, duž ove saobraćajnice osim starog asfalta potrebno je ukloniti i dotrajalu podlogu, umjesto koje će biti postavljena nova. Postojeći trotoar sa jedne strane saobraćajnice također će biti obnovljen, dok će rukohvatna zaštitna ograda, dužine oko 50 metara, tokom izvođenja radova biti demontirana, popravljena i ponovo postavljena.

 

Prilikom izvođenja radova, osim navedenog, također će biti ugrađeno 520 metara novih betonskih ivičnjaka umjesto starih oštećenih, kao i ugrađeno novih poklopaca na 12 šahtova, te po tri slivničke rešetke i šibera za vodu, sa njihovom nivelacijom na novu kotu. Radovi na sanaciji Ulice Stjepana Tomića se izvode na dijelu od ulaza u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu do raskrsnice sa Ulicom Marcela Šnajdera, ukupne dužine od 260 metara.

 

Na kraju radova, na ovoj saobraćajnici širine do 6,5 metara i trotoara do jednog metra, biće postavljena dva sloja novog asfalta površine 1,690 metara kvadratnih, te 442 metra kvadratna duž trotoara za pješake. 

 

Navedeni radovi se izvode na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić.

 

Za nadzor ovog projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti