Održano takmičenje “Upozoravanje na opasnosti od mina”

Crveni križ Općine Centar Sarajevo je u prostorijama Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ organizovao takmičenje osnovaca iz Centra na temu „Upozoravanje na opasnost od mina“.

Na ovom 23. po redu općinskom takmičenju učešće su uzeli učenici sedmih razreda iz devet osnovnih škola iz Centra: „Hasan Kaimija“, „Vladislav Skarić“,  „Alija Nametak“, „Isak Samokovlija“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Musa Ćazim Ćatić“, „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Hasan Kikić“, te učenici iz škole domaćina „Nafija Sarajlić“.

 

Nakon što su učesnici odradili tri zadatka stručni žiri, koji su činili predstavnici Crvenog križa Općine Centar Enaida Višo, Sabina Ibrica i Mirela Karadža, su izvršili bodovanje i proglasili najbolje ekipe takmičenja.

 

Prvo mjesto je osvojila ekipa Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ (Narda Kurtović, Angela Miheljić i Adna Uščuplić), drugo mjesto pripalo je ekipi iz OŠ „Nafija Sarajlić“ (Velida Salihić, Muhamed Cvrk i Medina Šehović), dok je treće osvojila ekipa iz Osnovne škole „ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ (Farah Rašidović, Sumeja Karić i Ena Barišić).

 

Prvoplasirana ekipa će učestvovati na kantonalnom takmičenju „Upozoravanje na opasnost od mina“, koje ima za cilj da provjeri osposobljenost učenika osnovnih škola iz ove oblasti, jer stanovništvo BiH mora naučiti živjeti sa minama, a najbolji vid samozaštite je znanje o ispravnom ponašanju. 

 

Kao gosti općinskog takmičenja su bili Bakir Nakaš, predsjednik Predsjedništva Crvenog križa Centar, Aida Petković, direktorica OŠ „Nafija Sarajlić“ i Sulejman Sabljica, predstavnik CZ Općine Centar Sarajevo.

 

Među volonterima koji su pomogli u realizaciji ovog takmičenja su: Emina Fehratović, Umihana Jerlagić i Ella Alihodžić.

 

Za osvajače prva tri mjesta su obezbijeđene pojedinačne medalje, te pehari za školu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti