Održan 2. Memorijalni malonogometni turnir „Elvis Husaković Eli“

U sklopu obilježavanja „Dana maloljetnog borca“ u subotu, 9. novembra 2019. godine u dvorani R Sport Centar održan je drugi po redu Memorijalni malonogometni turnir „Elvis Husaković Eli“.

Turniru je prethodio bogat kulturno-umjetnički program sa porukom da se na ovaj način nastoji sačuvati od zaborava borba maloljetnih boraca i njihovih poginulih maloljetnih drugova.

 

Turnir su otvorili gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.

 

Predsjednik Udruženja Edin Ćosović je kazao da se nada da će održavanje ovog turnira prerasti u tradiciju, a u čast svih onih koji su dali svoje živote za odbranu države Bosne i Hercegovine.

 

Dvorana je bila ispunjena saborcima rahmetli Elvira Husakovića, članovima boračkih organizacija, te brojnim posjetiocima koji su mogli gledati zaista sjajne mečeve.

 

Prvo mjesto je osvojila ekipa „Centar“, drugo ekipa „Maloljetni borci Općine Centar“, a treće mjesto bilijar klub „Jump“.

 

Najbolje plasirane ekipe na turniru osvojile su pehare i nagrade.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti