Potpisani ugovori za finansiranje nužnih popravki na zgradama

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada o finansiranju i sufinansiranju nužnih popravki.

Sa direktorom firme Sarajevostan d.o.o Fuadom Haskićem potpisani su ugovori na osnovu kojih će Općina Centar ovom upravitelju uplatiti 8.500 maraka za sanaciju dijela krova na objektu kolektivnog stanovanja u Ulici Tepebašina 8 i u Ulici Abdića 8.

 

Sa predstavnikom firme Tip-Top d.o.o potpisan je ugovor na osnovu kojeg će sanaciju ruševne fasade zaštićenog objekta kolektivnog stanovanja, kao i izradu projekta sanacije fasade u Ulici Bolnička 4 finansirati Općina Centar.

 

Potpisan je ugovor i sa predstavnikom firme Hetig d.d. za sanaciju dijela kosog krova na objektu kolektivnog stanovanja u Ulici Jukićeva za šta je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 2.000 maraka.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici stanara iz navedenih ulica koji su izrazili zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na izdvojenim sredstvima za finansiranje i sufinansiranje nužnih popravki.

 

-Koristim priliku da se u ime stanara i svoje lično ime zahvalim načelniku Ajnadžiću i Općini Centar što imaju sluha za potrebe građana, kazao je Sead Hadžić, predstavnik stanara objekta u Ulici Tepebašina 8.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da će Općina Centar u skladu sa mogućnostima nastaviti izdvajati sredstva za ovu namjenu.

 

-U narednom periodu osim finansiranja i sufinansiranja nužnih popravki planiramo pokrenuti kampanju utopljavanja objekata individualnog i kolektivnog stanovanja. S obzirom da se radi o velikom poduhvatu, svakako će biti potrebno da se osim lokalne zajednice uključe i upravitelji, ali i građani, istakao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti